Search This Blog

Showing posts with label General Awareness - 1. Show all posts
Showing posts with label General Awareness - 1. Show all posts

October 16, 2014

All GA Question : 15th to 20th October 2014

15 October 2014
1. World Mental Day is observed on
Ans - 10 October
2. Who has won 2014 Nobel prize for Economics?
Ans - Jean Tirole
3. Minamata Convention is related to
Ans - Mercury Contamination
4. First Leg of Asian Archery Tournament 2015 will be held in?
Ans -Delhi                                                                            Keep Updating....
                                                                                                 Visit Daily....

October 14, 2014

All GA Question : 6nd to 14th October 2014

1. Nobel prize for physics in 2014 is given for?
Ans – blue LED
2. Which District in Rajasthan has decided to ban 150 years tradition of camel sacrifice?
Ans – Tonk
3. Nobel Prize2014 in Medicine has been given for?
Ans – Brain GPS
4. Which Company has decided to split in to two public trading company recently?
Ans – Hewlett Packard

October 5, 2014

All GA Question : 2nd to 5th October 2014

2nd October :
1. Andhra Pradesh government has signed Digital Andhra Pradesh Project with which company
Ans – Google
2. "Kobane" city which is under attack from "Islamic state" organization is located in which country?
Ans – Syria
3. "Swachch Bharat Abhiyan" was started on birthday of which personality?
Ans -Mahatma Gandhi
4. Mangalyaan have equipment to detect which gas on Mars?
Ans –  Methane
                                                                                                                                All Updated .....

October 2, 2014

All GA Question - 1st October 2014

1. "Madison Square Garden" which was in news recently. It is located in which city?
Ans - Newyork, USA

2. When was Gunners Day observed?
Ans - September 28

3.  Who sworn in as president of Afghanistan?
Ans - Ashraf Ghani 

September 30, 2014

All GA Question 25 - 30th September 2014


1. Who won the 40th Ryder Cup in Gleneagles, Scotland?

Ans - Europe

2. Who sworn-in as the 42nd Chief Justice of India?
Ans - Justice HL Dattu

3.  When was World Heart Day observed across the world?
Ans - 29 September

4. What was the theme of World Heart Day 2014?
Ans - Heart Choices NOT Hard Choices

September 26, 2014

General Awareness Question - Current Affair (September) 2014

[1] Where was the 3rd meeting of SAARC Ministers of Culture held?
Ans - New Delhi

[2] Who were selected as Bradman Honouree 2014?
Ans - Cricketers Sachin Tendulkar and Steve Waugh of Australia 

[3] Who was appointed as Prime Minister Narendra Modi’s Sherpa for the Group of 20 annual Summit?
Ans - Suresh Prabhu

August 26, 2014

Banking General Knowledge

1. On the recommendation of which committee was NABARD established?

(a) Shivraman (b) Rangarajan
(c) Malegam (d) Vijay Kelkar
Ans : a

2. ‘Swabhiman’, the financial inclusion scheme, comes under the purview of which ministry?
(a) Ministry of Commerce (b) Ministry of Home Affairs
(c) Ministry of Finance (d) Ministry of External Affairs
Ans : c

August 11, 2014

Current Affair Question

Q-1 International Tiger Day observed across the world on
=> July 29

Q-2 The Vijay mallya story book has been written by
=> K Giriprakashan

Q-3 who has been appointed chairman of the chief of staff committee
=> Arup Raha

Q-4 which one of the following disease is caused by Rotavirus?
=> Diarrhoea

July 29, 2014

General Awareness Question - 2

1. Recently, the union government has given in-principle approval for the creation of two new tiger reserves at ____?

a)    Ratapani and Sunabeda
b)    Rajaji and Bor
c)    Kudremukh and Bor
d)    Ratapani and Rajaji

Answer: Ratapani and Sunabeda
2. Which among the following species is considered to be the natural host of the Ebola virus, which cause Ebola hemorrhagic fever in human beings?

July 15, 2014

General Awareness Questions for SBI Clerk Exam


1. The most active segment of the Money Market in India is which of the following?
(A) Call money
(B) Repo, Reserve Repo
(C) Commercial paper
(D) Certificates of Deposits
(E) Treasury Bills

2. Recently Wang Yi visited India on 7th June 2014. He is a ____?
(A) Finance Minister of China
(B) Finance Minister of Japan
(C) Finance Minister of Bhutan
(D) Foreign Minister of Japan
(E) Foreign Minister of China

July 8, 2014

General Awareness Question - 1

1. Who is the author of the book : "The Accidental Prime Minister: the making and unmaking of Manmohan Singh"?
=> Sanjaya Baru


2. Who is New CEO of Infosys ?
=> Vishal Sikka

3. Who launched SMS based service named "Polling at your Fingertips" in Shillong, Meghalaya?
=> Mr P Naik (The Chief Electoral Officer)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...